Simdi al

info@readwithquestions.com

Ebeveynler

TARLA FARESİ VE ŞEHİR FARESİ

Şehirli kibirli bir fare sıradan bir fareye gelmiş. Sıradan fare tarlada yaşıyordu ve neyi varsa, bezelyesi, buğdayını, misafirine vermiş. Kibirli fare kemirmiş ve şöyle demiş: — Bunun için sen zayıfsın ve fakirsin, bana gel de, nasıl yaşadığımızı gör.
Şimdi de sıradan fare ziyarete gelmiş. Zemin altında geceyi beklediler. İnsanlar yediler, içtiler ve gittiler. Kibirli fare misafirini delikten misafir odasına çıkardı ve ikisi masaya çıktılar. Sıradan fare böyle bit yiyecek hiçbir zaman görmemiş ve neye başlayacağını şaşırmıştı. Ve demiş: — Doğru demişsin, biz kötü yaşıyormuşuz. Ben de şehire taşınacağım. Bunu söyler söylemez masa bir sallandı ve odaya elinde mumla bir adam girdi ve fareleri yakalamaya başladı. Zorla deliğe kaçabildiler. — Yok, — dedi tarla faresi, — benim tarladaki hayatım daha iyimiş. Lezzetli yiyeceklerim olmayabilir, ama böyle korkuyu da bilmiyorum.

SORULAR:

  1. Tarla faresini ziyarete hangi fare geldi?
  2. Sıradan fare misafirine ne ısmarladı?
  3. Misafir, yemeğini yedikten sonra ne dedi?
  4. Şehir faresi tarla faresini misafirliğe davet etti?
  5. İnsanların gitmesini onlar nerede beklediler?
  6. Hangi odada masanın üstüne çıktılar?
  7. Tarla faresi yiyecekler için ne dedi?
  8. İnsandan nereye kaçabildiler?
  9. Mumlu adam misafirin kararını nasıl değiştirdi?
  10. Hangi fare onun tarladaki yaşamının daha iyi olduğunu söyledi ve niçin?
Çocuk

TARLA FARESİ VE ŞEHİRFARESİ

Şehirli kibirli bir fare sıradan bir fareye gelmiş. Sıradan fare tarlada yaşıyordu ve neyi varsa, bezelyesi, buğdayını, misafirine vermiş. Kibirli fare kemirmiş ve şöyle demiş: — Bunun için sen zayıfsın ve fakirsin, bana gel de, nasıl yaşadığımızı gör. Şimdi de sıradan fare ziyarete gelmiş. Zemin altında geceyi beklediler. İnsanlar yediler, içtiler ve gittiler. Kibirli fare misafirini delikten misafir odasına çıkardı ve ikisi masaya çıktılar. Sıradan fare böyle bit yiyecek hiçbir zaman görmemiş ve neye başlayacağını şaşırmıştı. Ve demiş: — Doğru demişsin, biz kötü yaşıyormuşuz. Ben de şehire taşınacağım. Bunu söyler söylemez masa bir sallandı ve odaya elinde mumla bir adam girdi ve fareleri yakalamaya başladı. Zorla deliğe kaçabildiler.  — Yok, — dedi tarla faresi, — benim tarladaki hayatım daha iyimiş. Lezzetli yiyeceklerim olmayabilir, ama böyle korkuyu da bilmiyorum.